DE LA TRADIȚIE LA MODERN

Despre noi En

Despre noi

Probabil calificativul de meșter faur a fost inventat pentru a cuprinde personalitatea distinsei doamne Maria Cristea. Cu o istorie în arta broderiei de mai bine de 30 de ani oficial şi, de facto, întreaga viaţă, Maria Cristea, promotoare a valorilor naționale, a obţinut pe bună dreptate ordinul Gloria Muncii. Cunoaște toate tipurile de broderie și cum trebuie să arate un costum național veritabil. În calitate de fondator al Casei Portului Popular „Casa Cristea”, i-a îmbrăcat pe cei mai de vază oameni de cultură ai Republicii Moldova, iar iile create de ea le găsiți cu siguranță în toate colțurile lumii.

Casa Cristea este locul unde ia naştere costumul nostru tradiţional – brodat manual sau mecanic cu mult suflet şi dăruire. Maria Cristea a creat costume naţionale pentru preşedinţi de ţări, ambasadori, politicieni, interpreţi, colective artistice din ţară şi de peste hotare, jurnalişti, oameni de afaceri şi toţi au apreciat nivelul înalt al măiestriei creaţiilor populare realizate la Casa Cristea.

Pe lângă costume naţionale, la Casa Cristea se mai realizează prosoape pentru diferite ocazii, feţe de masă, perdeluţe, toate croşetate şi brodate manual. În ultimii ani, un loc aparte în creaţiile Casei Cristea îl ocupă ia stilizată, adică cea care îmbină armonios tradiţia şi modernul.


X